Neem contact met ons op!
Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Warehouse:
Galvanistraat 11, 3846 AT Harderwijk
Office:
Laan van Waalhaven 173, 2497 GK Den Haag
Helaas hebben wij geen proefverpakkingen De acceptatie van INBalance hond is zeer hoog (98,8%), dus proeven is vaak niet nodig. Wij gaan er vanuit dat zelfs de meest kieskeurige Hond INBalance gewoon eet. Om de Hond het voer echt te laten proberen dient de hond volledig over te stappen. Pas na een langere periode van proberen is het mogelijk wat te zeggen over de effecten van de brok. Vandaar dat je het best een 10kg zak kunt bestellen, zodat je op die manier het voer goed kunt uitproberen.
Bevalt het niet? Dan kun je gebruikmaken van onze niet goed geld terug actie
Als jouw hond het voer niet goed eet of onverhoopt toch allergisch/overgevoelig blijkt te zijn voor één van de gebruikte ingrediënten, neem dan even contact met ons op. Je krijgt van ons dan je geld terug.
Wij zijn een lange tijd op zoek geweest naar een goed en betaalbaar hondenvoer. En dat hebben wij gevonden, wij hebben samen met een hondenvoerfabrikant, een hondenvoer ontwikkeld met alleen maar natuurlijke ingrediënten.
Wij kunnen Inbalance zo voordelig aanbieden omdat:
- Wij een klein familie bedrijfje zijn dus geen hoge personeelskosten
- Geen dure reclame campagnes hoeven te bekostigen
- Geen luxe verpakkingen gebruiken.
- Wij leveren direct van fabrikant naar de klant.
De verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht dat je gaat bestellenen en voor welke bezorgdienst je kiest, wij werken met DHL, PostNL en DPD.
We bezorgen in Nederland , België en Duitsland, andere Europese landen op aanvraag. Verzendkosten beginnen bij 3,95 per 24kg.
Wil je weten hoeveel je gaat betalen, dan kun je een proefbestelling plaatsen. Na het invullen van je adresgegevens zie je het uiteindelijke bedrag wat je voor de verzending gaat betalen.
Als het buiten warm is, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken als het om je hond (of ander huisdier!) gaat. We hebben enkele tips op een rijtje gezet:
Bij tropische warmte is het belangrijk in en om het huis de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Laat je hond niet te lang in de zon liggen – ook niet als de hond daar zelf voor kiest. Heb je zon in de tuin, creëer dan voldoende schaduwrijke plekken met bijvoorbeeld een parasol of zorg ervoor dat je hond de koelte van de schuur of garage kan opzoeken. Zorg daarbij voor voldoende drinkwater op kamertemperatuur – géén ijskoud water. Ten slotte zijn er diverse hulpmiddelen verkrijgbaar waarmee je je hond extra verkoeling kunt bieden, zoals een speciale koelmat of koelhalsband.
Huid met weinig vacht – zoals de neus, randen van de oren, dijen en buik – is gevoelig voor verbranding. Door je hond regelmatig te borstelen verwijder je losse haren en verdun je de ondervacht. Hierdoor kan de hond zijn lichaamswarmte wat makkelijker kwijt.
Het is helaas nog steeds nodig om mensen op dit risico te wijzen. Elk jaar weer worden er meldingen gemaakt van honden die ternauwernood uit hete auto’s konden worden bevrijd. Men onderschat de snelheid waarmee de temperatuur in een (afgesloten) auto kan oplopen. Het hoeft buiten niet tropisch warm te zijn om de temperatuur in een auto in een mum van tijd tot tropische waarden te laten oplopen. Als het buiten 24 graden is, dan kan het in de auto binnen 10 minuten al 34 graden zijn en na een half uur zelfs 43 graden! Zelfs met een raam open of in de schaduw kan de temperatuur enorm oplopen! Even een boodschap doen, kan zo fatale gevolgen hebben.
Als het buiten warm is, wordt mensen vaak aangeraden niet noodzakelijke lichamelijk inspanning, zoals sporten, te beperken. Dit geldt ook voor honden. Laat je hond als het warmer is dan 20 graden Celsius niet rennen naast de fiets en maak geen lange wandelingen. Plan de wandelingen bij voorkeur niet op het warmste moment van de dag, maar in de vroege ochtend of later op de avond. Stimuleer inspanning ook niet, dus laat de bal thuis en de stok liggen.
Asfalt en zand warmen in de volle zon snel op en kunnen gloeiend heet worden. Iedereen die wel eens naar het strand gaat, weet hoe dit aanvoelt… Honden ervaren dit niet anders. Asfalt warmt in de zon bij een buitentemperatuur van 25 graden op tot ruim 50 graden. Bij tropische temperaturen van meer dan 30 graden stijgt de temperatuur van asfalt zelfs tot ruim 60 graden. Als je dan met je hond gaat wandelen, mijd dan in ieder geval asfalt in de volle zon, loop liever over gras. Als de ondergrond te heet is om je hand erop te leggen, dan is deze ook niet geschikt om je hond erover te laten lopen. Ook bestaan er hondenschoentjes die je hond hulp kunnen bieden tijdens het wandelen op warme ondergronden.
Net als bij mensen zijn er onder honden ook risicogroepen die extra gevoelig zijn voor warmte. Dit zijn met name oudere honden en pups, honden met overgewicht en honden met korte neuzen zoals Bulldog achtigen, boxsers en Mopshonden. Deze rassen lopen meer risico op oververhitting doordat ze hun warmte minder goed kwijt kunnen door middel van hijgen. Ook honden met een donkere en/of dikke vacht zijn extra gevoelig voor warmte.
Bij warm weer is het natuurlijk heerlijk vertoeven aan het strand of de recreatieplas. Zoek van tevoren echter goed uit of honden zijn toegestaan. Met name stranden kennen in de zomermaanden een beperkte toegankelijkheid voor (loslopende) honden. Neem je je hond mee, zorg er dan voor dat je schaduw kunt creëren – bijvoorbeeld met een parasol of strandtentje. Neem bovendien een kleed mee, zodat je hond niet op het hete zand hoeft te liggen. Zwemmen is een hele goede (en vaak leuke) manier voor de hond om af te koelen, maar let op: bij het zwemmen, vooral met een bal, krijgt de hond vaak ongemerkt veel water binnen. Zelfs bij gewoon water kan dit bij hele grote hoeveelheden problemen geven, maar vooral bij zeewater moet hiermee uitgekeken worden. Hiervan kunnen honden serieuze maag- en darmklachten krijgen. Op het strand is voldoende (lauw) drinkwater voor je viervoeter een must!
Bij recreatieplassen is er over het algemeen sprake van stilstaand water. In combinatie met een temperatuur tussen de 20 en 30 graden kan er blauwalg ontstaan – een voor mens en dier giftige waterbacterie. Wanneer besmet water via de mond/bek wordt opgenomen, kan dit leiden tot o.a. maag-darmklachten, huiduitslag en irritatie van slijmvliezen. Bij warm weer is er ook risico op botulisme. De bacterie (Clostridium botulinum) die dit veroorzaakt komt voor in het darmkanaal van vogels en vissen. Wanneer een vogel of vis sterft en zich in stilstaand water bevindt bij hogere temperaturen, kan het water besmet worden met de toxines van de bacterie. Honden worden ziek door het zwemmen in of drinken van dit water. Botulisme kan bij honden leiden tot heftige maag-darmklachten, spierzwakte, verlamming en uiteindelijk ook tot sterfte. Verzeker je er daarom van dat water veilig is, voordat je je hond erin laat zwemmen
Oververhitting bij de hond kun je herkennen aan de volgende symptomen: flink hijgen, sloomheid, warm aanvoelen (temperatuur is boven 39 graden). Soms kan je hond ook gaan braken en overmatig kwijlen. Breng de hond zo snel mogelijk naar een schaduwrijke plaats en koel de hond af door hem nat te maken en natte handdoeken tegen de weinig behaarde buik te leggen. Let op: bedek niet de hele hond met natte handdoeken, de hond kan dan zijn warmte niet meer kwijt. Zorg ook dat je de handdoeken regelmatig ververst. Wanneer de mogelijkheid er is, laat de hond dan in het water zwemmen of liggen. Laat de hond kleine beetjes lauw water drinken en neem daarnaast zo snel mogelijk contact op met een dierenarts!
Als je overstapt van een krokante (geëxtrudeerde) brok naar de geperste brok van Inbalance, adviseren wij de hond in één keer over te zetten op de nieuwe voeding, dus niet door te mengen.
In een enkel geval kan de ontlasting door de wisseling van voeding iets anders zijn dan normaal, dit is niet ernstig.
Je kunt ook kiezen voor een overstap middels diepvries vers vlees, dan geeft u 1 dag diepvries vers vlees, de dag daarna gelijk Inbalance.
Als de hond de brokken wat heel doorslikt of schrokt kunt u ook even de brokken een dag of 10 met wat warm water nat maken tot dat de brok wat papperig word zo gaat de vertering even wat geleidelijker en went de maag er beter aan.
Als u hond wat gevoelig is, adviseren we u in 10 dagen overstappen middels het onderstaande schema
Dag 1 - 10% Inbalance / 90% van het oude voer
Dag 2 - 20% Inbalance/ 80% van het oude voer
Dag 3 - 30% Inbalance / 70% van het oude voer
Dag 4 - 40% Inbalance/ 60% van het oude voer
Dag 5 - 50% Inbalance/ 50% van het oude voer
Dag 6 - 60% Inbalance/ 40% van het oude voer
Dag 7- 70% Inbalance/ 30% van het oude voer
Dag 8 - 80% Inbalance/ 20% van het oude voer
Dag 9 - 90% Inbalance/ 10% van het oude voer
Dag 10 - volledig overgestapt op Inbalance
Een geperste brok is een geconcentreerde voeding met minder volume dan een krokante brok.De porties die je geeft zijn daardoor kleiner!
Klik op volgende link voor meer informatie over onze geperste brok. over inBALANCE
Volg voor het overstappen van een andere geperste brok het volgende schema.
Dag 1 - 10% Inbalance / 90% van het oude voer
Dag 2 - 20% Inbalance/ 80% van het oude voer
Dag 3 - 30% Inbalance / 70% van het oude voer
Dag 4 - 40% Inbalance/ 60% van het oude voer
Dag 5 - 50% Inbalance/ 50% van het oude voer
Dag 6 - 60% Inbalance/ 40% van het oude voer
Dag 7- 70% Inbalance/ 30% van het oude voer
Dag 8 - 80% Inbalance/ 20% van het oude voer
Dag 9 - 90% Inbalance/ 10% van het oude voer
Dag 10 - volledig overgestapt op Inbalance
Krijgt jouw hond nog geen Inbalance en wil je van bijvoorbeeld een vleesvoeding overstappen naar Inbalance geperste brok? Dan geldt hetzelfde advies als overtappen van een krokant brok, in één keer over te zetten op Inbalance, dus niet door te mengen.
Verdeel de dagportie voeding over minimaal twee maaltijden per dag.
Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.
We hebben een aantal mono eiwitbronnen deze werken vaak het beste bij een allergie onze zalm, lam/rijst, duck, insect en onze fresh lijn deze zijn alle op basis van 1 eiwitbron ideaal voor de allergische hond de zalm en insect zetten we vaak in voor honden met vacht problemen ( ontstoken oren, jeuk etc ) en de lam/rijst en de duck hebben de meest gunstige werking op het maag/darm kanaal.
Vanaf nu hebben wij een graanvrije brok in ons assortiment Duck/ Potato en de insect variant.
klik op volgende link voor meer informatie
Inbalance hondenvoer is tarwe glutenvrij, deze gluten veroorzaken vaak een allergische reactie bij honden.
Wij gebruiken daarom ontsloten mais in ons hondenvoer.
Dit “openbreken”, oftewel “ontsluiten”, van het zetmeel gebeurt wanneer het product gedurende een bepaalde tijd wordt verhit (koken).
Door de verhittingsstap voor het persen en het persen zelf is de maïs zeer goed verteerbaar.
De hondenbrokken bevatten enkel maïs als koolhydraatbron en zijn daarmee tarweglutenvrij
Mais is een rijke bron van essentiële voedingsstoffen in hondenvoer. Bezorgdheid over granen in voer voor honden is eerder gebaseerd op marketing dan op wetenschap.
Ondanks het feit dat mais een slechte reputatie heeft gekregen, leveren ze essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, vetten, vezels en vitamines.
Omdat dit ontsluiten, vooral bij extruderen (krokante brokjes die op water blijven drijven), nogal eens onvoldoende is, omdat de duur van de verhitting te kort is, ontstaan hierdoor vaak verteringsproblemen met darmproblemen tot gevolg.
Vanwege deze problemen is men al gauw geneigd om elke voeding die granen bevat over één kam te scheren. Echter, wanneer de granen (rijst, mais, tarwe en dergelijke) vooraf goed worden ontsloten zijn het waardevolle leveranciers van essentiële voedingsstoffen.
Een ander punt waarom nogal eens negatief over granen wordt gesproken is het optreden van een glutenallergie. Glutenallergie (Coeliakie) kan alleen worden veroorzaakt door granen die de stof gliadine bevatten, bijvoorbeeld tarwe, Heel vaak worden de bovenomschreven darmproblemen ten gevolge van het onvolledig ontsloten zijn van de granen aangemerkt als “glutenallergie”. Mais en rijst bevatten geen gliadine.
De gliadines zijn de veroorzakers van klachten bij bijv. coeliakie-patiënten (mensen met een aangeboren glutenallergie). Graansoorten verschillen in de aanwezigheid van gliadines. Tarwe bevat over veel gliadines, mais en rijst nauwelijks.
Granen zijn vaak nodig om een uitgebalanceerde voeding te maken. Ze leveren energie en helpen de gehaltes aan eiwitten, vetten en mineralen in de voeding in balans te houden. Daarnaast zijn ze nodig voor de binding en daarmee de structuur van de brok. Ook zijn ze belangrijk vanwege hun vezels, die verstoppingen van het maagdarmstelsel voorkomen.
1- Honden hebben koolhydraten nodig
2- Mais is een uitstekende bron van koolhydraten
3- De mais moet wel ontsloten zijn anders veroorzaakt het problemen.
4- Inbalance hondenvoer maakt gebruik van ontsloten mais
5- Mais bevat gliadine en daarom geen “glutenallergie” kunnen veroorzaken.
Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen via het contact formulier.
De Inbalance hondenbrokken kunnen na opening gebruikt worden tot aan de houdbaarheidsdatum. Echter, de voeding wordt na de opening van de verpakking blootgesteld aan lucht, zuurstof en vocht. Het is daarom belangrijk de voeding na het openen op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een (luchtdichte) bewaardoos op een droge, koele en donkere plaats. Zo behoud je zo goed mogelijk de smakelijkheid en kwaliteit van de voeding.
De voeding is natuurlijk een dag na het verstrijken van de houdbaarheidsperiode niet ineens slecht of bedorven. De kwaliteit van de voedingswaarde is alleen gewaarborgd tot aan de houdbaarheidsdatum.
De hondenbrokken van Inbalance zijn in een gesloten zak tenminste 12 maanden houdbaar.
Daarna zijn de brokken niet gelijk bedorven maar neemt de kwaliteit van de voedingswaarde af. Tevens zal de smakelijkheid van de hondenvoeding afnemen.
Wij van Inbalance geperst hondenvoer gebruiken alleen natuurlijke anti-oxidanten ( houdbaarheid middelen)
Wij voegen Vitamine E (all-rac alpha-tocopherylacetaat) in plaats van de schadelijke BHA/BHT.
Hieronder een overzicht van de verschillende anti-oxidanten:
Bij de meeste merken hondenbrokken worden chemische anti-oxidanten toegevoegd, die komen in 3 soorten:
Anti-oxidanten zijn nodig in droogvoer producten gezien het voorkomt dat het voer ranzig word of gaat schimmelen.
Anti-oxidanten hoeven niet chemisch te zijn, een combinatie van vitamine C en E doet precies hetzelfde.
Chemische anti-oxidanten hebben als enig voordeel dat ze goedkoper zijn en hebben vele nadelen.
BHA
is veel omstreden stof, in veel landen mag het dan ook niet meer gebruikt worden in menselijk voedsel. In de jaren 50 werd BHA voor het eerst in menslijke voeding toegevoegd, ver voordat men door had wat het doet met ons lichaam.
Uit onderzoek, doormiddel van dierenproeven, is ontdekt dat deze stof kanker veroorzaakte in tenminste 1 orgaan bij 3 verschillende soorten dieren, waaronder ook honden. Ook is aangetoont dat BHA de bloeddruk verhoogt. Toch mag het nog altijd gebruikt worden voor diervoeding.
BHT
BHT is een stof die werd oorspronkelijk werd ontwikkeld om de houdbaarheid van kleurenfilms te verlengen, tevends is het een antioxidant voor oliën en vetten, ook deze stof mag in een hoop landen niet meer gebruikt worden in menselijke voeding. In Engeland is er onderzoek gedaan naar deze stof, daaruit is bewezen dat deze stof zorgt voor vergroting van de lever, wat tot gevolg heeft dat er minder enzymen afgegeven worden die het lichaam (v/d/ hond) zo hard nodig heeft.
Toch mag het nog altijd gebruikt worden voor diervoeding.
Ethoxyquine
Ethoxyquine is een rubberstabilisator en landbouwbestrijdingsmiddel, dat bij de productie van hondenvoer gebruikt mag worden.
Na onderzoek is vastgesteld, dat ethoxyquine de volgende bijwerkingen heeft:
De gevolgen kunnen zijn dat de vacht droog en broos wordt, zijn glans verliest en in ernstige gevallen uitvalt.
De huid wordt in sommige gevallen schilferig. Het haar blijft weg en de huid kan zich ontwikkelen als een zgn. olifantenhuid. De dieren hebben veel jeuk en krabben zich, waardoor de kans op ernstige infecties makkelijker ontstaat. In ernstige gevallen zelfs kanker. Er zijn zelfs berichten over leverkanker, schildklierkanker en nierfunctiestoringen in samenhang met
Medisch is daar weinig tegen te doen. Overstappen naar een voeding dat vrij is van Ethoxyquine is dan de enige oplossing.
Het kan tot wel 4 maanden duren voor de giftige stoffen uit het lichaam verdwenen zijn.
Ethoxyquine is voor menselijk voedsel dan ook verboden en u zult E324 in de E-lijsten voor mensen dan ook niet aantreffen.
Bron: https://www.leerwiki.nl/lifestyle/wonen/huisdieren/44041/chemische-anti-oxidanten-in-hondenvoer
Wil je je hond een mix van nat- en droogvoer geven? Dan is de uitdaging: uitzoeken hoeveel van elk ideaal is om je viervoeter gelukkig en gezond te houden. Is dat bijvoorbeeld 70% droog en 30% nat?
Om zeker te zijn dat je hond de juiste mix krijgt, moet je eerst weten wat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid inbalance is. Dat getal (in gram) hangt af van je viervoeter's grote, leeftijd en gewicht. Op de voorkant van de zak en op www.inbalance-petfood staat een handige tabel
Bepaal de verhouding brokjes vs natvoer gerust zelf. Wij bevelen 2/3de brokjes aan vs 1/3de natvoer.
Het aantal calorieën per gram voor brokjes en natvoer verschilt: je kan dus niet gewoon wisselen. Voor de juiste hoeveelheid natvoer vermenigvuldig je het gewicht van de brokjes die je niét aan je hond geeft met 2.5
Hier een voorbeeld:
Stel dat de aanbevolen dagelijkse portie brokken voor je hond 300 g is. Als je hem 2/3de brokken wil geven en 1/3de natvoer, is dit de formule:
Geef je hond 200 g brokken (= 2/3de)
Er blijft 100 g brokken over die je hem niet geeft: je vervangt deze door natvoer.
Vermenigvuldig 100 met de verhouding 2.5 = 250 gram natvoer
Wanneer voorafgaand aan Inbalance een product gegeven wordt met een hoger gehalte aan vocht of een lager gehalte aan vochtonttrekkende ingrediënten, dan is het normaal dat een hond meer gaat drinken .
Wanneer Inbalance na een geëxtrudeerde / geëxpandeerde brok gegeven werd, dan kan een hond de eerste tijd ook meer drinken. Dit wordt doorgaans vanzelf minder, maar de uiteindelijke hoeveelheid water die gedronken wordt kan wel hoger liggen. Normaal gesproken stabiliseert dit na enkele dagen.
Over het algemeen houden we bij de hond zo’n 40 tot 60 ml water per kilo lichaamsgewicht aan. Heb je bijvoorbeeld een hond van 15 kilo? Dan zal deze gemiddeld tussen de 600 en 900 milliliters water moeten drinken op een dag.
De hoeveelheid water die honden drinken verschilt erg per dier: de een drinkt gemakkelijker dan de ander. De hoeveelheid die je hond in feite nodig heeft om zijn lichaam goed te laten functioneren, heeft alles te maken met het lichaamsgewicht
Hoe zwaarder het lijf van je hond weegt, hoe meer water je hond dient te drinken per 24 uur.
Let op: het gaat hierbij om de grootte van het lichaam, niet om eventuele overtollige kilo’s. Gelukkig drinkt een hond uit zichzelf niet snel teveel water.
Hiernaast is veel water drinken voor honden met overgewicht extra goed. Door voldoende afvoer van afvalstoffen kan het lichaam makkelijker schadelijke stoffen kwijt, die tijdens het bewegen en afvallen vrijkomen uit onder andere overtollig vet. Deze stoffen kunnen ook in het lichaam aanwezig zijn door teveel of verkeerde voeding.
Ook heeft de zware hond door de vulling van het water minder plek voor allerhande brokjes en tussendoortjes.
Als je twijfelt, kan je altijd contact met ons opnemen
Waarom eet mijn hond ontlasting?
Dit gedrag komt vaak voor bij veel honden.
De oorzaken zijn verschillend:
Voedingstekort
Als honden een dieet krijgen met weinig vezels of eiwitten dan kunnen ze andere manieren opzoeken voor het binnen krijgen van deze voedingsstoffen.
En het maakt ze dus niet uit wat ze dan eten.
Even tijdelijk overstappen naar een andere variant kan hier goed in helpen.
inBALANCE probiotica kan hier ook een goede ondersteuning in zijn.
https://www.inbalance-petfood.nl/nl/inbalance-probiotica.html
Gedrag
Het puppynest en territorium wordt schoon gehouden doordat moeders hun uitwerpselen opeet. In dit geval is het aangeleerd gedrag als de pup ook poep eet. Het is een gedragsprobleem als deze eetgewoonte wordt gedaan uit verveling of voor aandacht.
Gezondheid
In zeldzame gevallen kan coprofagie ook een symptoom zijn van bepaalde medische aandoeningen zoals diabetes, schildklierproblemen of problemen met de alvleesklier.
Hoe voorkom ik dat mijn hond gras of poep eet?
Er zijn een paar opties:
Afleiding - Als je merkt dat de verleiding voor je hond groot is, leid hem dan af met een piepend speeltje of gooi met de bal. Gebruik een traktatie of train een commando.
Training - Een goed getrainde hond luistert naar je commando's en vermijd ongewenst gedrag. Een simpele 'nee' of 'bah’ kan al genoeg zijn.
Voeding - Zorg voor een evenwichtig en voedzaam dieet.
inBALANCE probiotica kan hier een goede ondersteuning in zijn.
https://www.inbalance-petfood.nl/nl/inbalance-probiotica.html
Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.